Millainen rotu on siis kyseessä?

Koko                                                        ★★☆☆☆

Liikunnallisuus                            ★★★☆☆

Seurallisuus                                     ★★★★★

Turkin vaativuus                         ★☆☆☆☆


Ranskanbulldoggi on rauhallinen perhekoira, joka rakastaa huomiota. Hän on keskikokoinen (noin 11-16 kg) seurakoira, jolla on hyväluontoinen ja vahva luonne. Ranskanbulldogien rodun ja luonteen piirteitä on koiran iloisuus, omistautuminen ja rohkeus sekä kehittynyt äly. Ranskanbulldogit ovat luonteeltaan psykologeja, jotka tuntevat hienovaraisesti omistajan tunnelman ja ymmärtävät perhesuhteiden erityispiirteet. Jos kaikki ovat kiireisiä, ranskis odottaa kärsivällisesti, että häneen kiinnitetään huomiota, ei ala ärsyyntymään turhaan.

Ranskanbulldoggi sopeutuu kotiin kuin kotiin. Tämä rotu sopii kaupunkielämään, koska se ei vaadi suurta pihaa. Hän ei ole juoksukumppani, mutta on innokas lähtemään aktiiviselle kävelylle ja ottaa iloisesti uusia elämyksiä vastaan. Ranskikset tulevat yleensä hyvin toimeen kaikkien, ihmisten ja muiden eläinten, kanssa, vaaratilanteessa he rohkeasti lähtevät suojelemaan omistajaa ja hänen läheisiään. Ranskis rakastaa lapsia, antaa heille anteeksi kaikista kepposista, rutisteluista ja muista tunteiden ilmenemismuodoista. Hän on erittäin kiintynyt omistajiinsa, rakastaa viettää aikaa perheensä kanssaan, nukkua sängyssään. Tämän pienen lemmikin on vaikea sietää eroa ja yksinäisyyttä. Se kestää helposti ympäristön ja elinolojen muutoksen, mutta omistajan vaihtuessa se voi kokea kovaa stressiä. Ranskikset ovat perheilleen enemmän perheenjäseniä, eikä "vaan koiria".

Ranskikset ei vaadi yleensä liikaa ruokaa ja hänen turkkia on helppoa hoitaa. Ranskanbulldoggi ei hauku ilman syytä, mutta hän rodunomaisesti röhisee ja kuorsaa, mikä on osa hänen viehätysvoimaa.

Ennen ranskanbulldogin harkkimista omaksi perheenjäseneksi, suositellaan perehtymään rodunomaisiin terveysseikkoihin. 

Hieman historiaan:

Ranskanbulldoggi ei nimestään huolimatta ilmestynyt Ranskassa, vaan Englannissa. Pienen kokonsa ansiosta ranskanbulldogit alkoivat esiintyä ensin englantilaisten ompelijoiden piireissä lemmikkeinä ja rottakoirina. Myöhemmin britit alkoivat muuttaa Ranskaan ottaen mukaansa nelijalkaiset lemmikkinsä. Ranskassa bulldogit olivat huomattu Ranskan eliitin keskuudessa. Näin ollen ranskanbulldogista on tullut erittäin suosittu koira arvostetuissa piireissä. Koiranrotu sai todella suuren suosion ja tuli tunnetuksi jokaisessa Euroopan maassa. Rotua kutsuttiin "ranskanbulldogiksi", koska se rekisteröitiin ensimmäisen kerran Ranskassa, mutta on olemassa muitakin mielenpiteitä tämän asian suhteen...